Blog

En perfekt StayCay vecka i Vejbystrand

Nu när pandemin är över så har jag kunna föreställa mig en perfekt vecka i Vejbystrand. Nedan skriver jag en dröm dagbok för alla Ni som längtar efter sommar och Bjäre.

Jag går och drömmer….

Måndag

Jag hade absolut gå på den smakvandringen i Vejby, det hade varit väldigt kul att få uppleva alla de nya smaker jag aldrig har fått uppleva. Det blir nästan en heldag att få en chans av att njuta av naturen. En kamera hade jag tagit med mig för att ha som fina minnen av denna dag.

Vejbystrand Flora StayCay

Tisdag

Idag hade jag velat åka ner till hembyggsparken och tittat på alla djuren och sedan hade jag gjort något nervkittlande, klättrat i UpZone. Jag hade sedan hämtat en matlåda från CooksOrganics, ett litet lokalt företag i Vejby som odlar grönsaker ekologiskt. Det är de tredje året de har gjort matlådor! När man öppnar den får man en chock. Det är det finns 6 olika sorters grönsaker! Och innehållet är nästan helt säsongsbaserat. Innan mamma hade kommit hem hade jag gjort en riktig fin vegetarisk middag. Mamma hade älskat det, hon blir så överraskad och glad när man gör sådant.

En matlåda från CooksOrganics.

Onsdag

Hade jag självklart börjat med att åka ner till stranden och kollar på Marley on the Beach. Jag hade fiskat krabbor, badat och ätit mycket glass. Och om jag hade haft tid så hade jag och mina vänner tagit bussen ner till Vattnets hus i Ängelholm och lekt i rutschbanorna och hoppat från det fem meter höga hopptornet.

Marley on the Beach, alltid på stranden vid Vejbystrands hamn.

Torsdag

Jag hade gått upp tidigt på morgonen och tagit mig ett dopp i havet och en glass på vägen hem. Sedan är det bara att ta bussen med mamma ner till Ängelholm för att fika, shoppa kläder och kanske köpa sig lite godis också. Fikan hade jag tagit på ett mysigt ställe som heter Sjöholms. Otroligt mysigt och väldigt goda bakesler och pajer

Badet i Vejbystrands hamn ”Livsnjutarens pärla”

Fredag

Den bästa dagen på veckan, nu ska jag slappa och ta det lugnt och få vara i Vejby. Jag har hört att biblioteket är väldigt mysigt ställe, där hade jag lånat en bok och gått ner på stranden igen. Jag hade spenderat mycket tid på stranden med mina kompisar och fixat några TikTok videor.

StayCay nu på TikTok!

@staycay.se

#hemester #staycay #sverige

♬ originalljud – staycay.se

Biblioteket i Vejbystrand är ett väldigt mysigt ställe

Lördag

En dag som är perfekt för att åka och utforska Magnarp! Det hade börjat med en utflykt till fårahagen med får och getter. Om man har tur kan man till och med klappa fåren. Just det, man får ju inte glömma Magnarps hamn, en av dem trevligaste jag sett på länge. I hamnen kan man hoppa från bryggan, sola på gräset men också i sanden, det finns även en blå flotte man skulle kunna simma ut till. Om man vill så kan man dyka och och leta efter krabbor men också bara för att se undervattens livet.

Magnarps hamn där man hittar Magnarps Strand StayCay

Söndag

Gå upp på morgonen och sen är det bara ner till italienska ängen och ta ett litet snabbt träningspass med Friskis och Svettis. Där kanske man också kan träffa några av sina vänner och umgås senare. Vi ses senare på pizzerian i Vejby och käkat varsin pizza och prata lite om vad vi har haft för och sådant innan vi går hem.

Så detta hade nog varit min perfekta vecka i Vejbystrand.


Video presentation på uthyres hus!

Varsågod till att kolla på 3 nyaste uthyres hus; Magnarp Strand StayCay, Torekov Lycke StayCay och Båstad Kungsberget StayCay.

Magnarp Strand StayCay: Video

Magnarp Strand StayCay

Vi på StayCay hyr ut ett fint sommarställe nära till stranden. Det är gångavstånd till stranden och stranden är barnvänlig. Det finns två sovrum, ett kök, vardagsrum, ett badrum och även ett gästhus.

Det kostar 25 000 per vecka. Du bokar genom StayCay.se.

Torekov Lycke StayCay: Video

Ta vara på miljön med en hemester

När man ska iväg på en resa så är det inte bara invånarna, företagarna eller hyresvärdarna som ska ta ansvar för miljön. Det är också du som turist som bör ta ansvar. Om du bor på ett hotell så är det inte bara hotellets jobb att hålla det rent där utan också ditt. Du kan inte förvänta dig att komma till ett hotell och kunna skräpa ner hur mycket som helst sen att dem ska plocka upp skräpet efter dig varje gång.

Sen så måste du inte resa väldigt långt varje år och ta en hemester för att bevara miljön. Just nu är det ett väldigt stort problem i världen, vi vill alltid göra roliga saker men tänker aldrig på vad det kan finnas för nackdelar speciellt för miljön.

En fördel med att ta större ansvar om miljön är att det skapare än mycket trevligare resa för alla turister och skulle göra det möjligt för andra att åka utomlands. Om folk hade rest mindre utomlands så hade miljön blivit bättre så att naturkatastrofer minskar. En hemester är den perfekta blandningen. Du kommer iväg på resa men du behöver inte flyga någonstans vilket sliter rejält på miljön.

Du kan i alla fall vänta med att resa för mycket med flyg tills det har utvecklats flygplan som är bättre för miljön. Att inte åka utomlands är inte så illa heller. Sverige är ett väldigt fint land där du kan åka skidor eller vara på solsemester. Du måste vara beredd på förändring för att leva som vi gör just nu kan inte fortsätta eftersom det bara skadar miljön.

Sen får du kanske inte den perfekta snön eller palmträd men det är fortfarande en fantastisk upplevelse. En hemester är det perfekta valet för dig som vill ha lite semester men vill bevara på miljön. Sverige är en väldigt fin plats som du bör resa till mer. Uthyres objekt som stimulerar till ett omtänksamt värdskap och ett ansvarsfullt gästskap. Välkommen att hyra ett boende som skapar plats för respekt, värdighet och omtanke.

Möjlighet till en perfekt Staycation

Uthyrningshus i Torekov Lycke StayCay

Välkomna till att hyra ett hem med gäst hus och åker utsikt. Den bästa platsen för att fira olika högtider och att spendera tid med familjen. Det här hemmet har också en stor trädgård med en nedbyggd studsmatta som barnen kommer älska. Det är nära till kusten så till dig som tycker om båtar och havet kommer att älska Torekovs kusten.

Torekov Lycke StayCay

Vill du hyra ett hus i Torekov med ett gäst hus och stor trädgård vid åkrarna? Det är den bästa platsen för att fira nyår samt andra familje firande.

Huset och gästhuset har samanlagt 4 sovrum, 2 badrum med dusch, 2 kök och 2 vardagsrum.

Hyr ett hus med gästhus med utsikt över åkrarna i Torekov:
Antal rum Stora huset: 2 sovrum 1 badrum plus dusch och tvättmaskin (2 sängplatser).
Antal rum Gästhuset: 2 sovrum 1 badrum med dusch
Antal m²:  ca. 100m²
Hyra Högsäsong-:20000 Hyra Mellansäsong-:16000 Hyra lågsäsong-:12000

Uthyres möblerat

Torekov Lycke StayCay

Villa med Gästhus

stora huset står i mitten av trädgården uppe på kullen medans Gästhuset är i kanten. Villan har två sovrum, ett av dem på första våningen och den andra på andra våningen

Torekov Lycke StayCay: Kök, Matsal, Vardagsrum
Torekov Lycke StayCay: hall
Torekov Lycke StayCay. kök
Torekov Lycke StayCay: sovrum 1
Torekov Lycke StayCay: sovrum 2
Torekov Lycke StayCay: Badrum
Torekov Lycke StayCay: Badrum

Den stora trädgården är som byggd för att tillbringa en sjön midsommar med familjen, och när firandet börjar varva ner så kan barnen leka och använda studsmattan medan de äldre kan sitta vid uteplatsen och ta det lugnt, Du kommer också vara omringad av naturen och den äkta känslan av frihet.

Torekov Lycke StayCay
Torekov Lycke StayCay: Uteplats

Gästhuset

Torekov Lycke StayCay: Gästhus

Det finns två sovrum i gästhuset samt en badrum, perfekt för dig som vill ha med en dell av familjen. Och dig som har gäster, men inte vill bo i samma hus och ändå ha det nära till varandra.

Torekov Lycke StayCay: Vardagsrum
Torekov Lycke StayCay: Kök
Torekov Lycke StayCay: Sovrum 3
Torekov Lycke StayCay: Sovrum 4
Torekov Lycke StayCay: Badrum
Torekov Lycke StayCay: Badrum

Pris och Kallender

abbc

Torekov Lycke StayCay

Om du är mer intresserad av att hyra detta hus så kan du kontakta Maija på StayCay.

Möjlighet till en perfekt Staycation

Litet Lokalt Företag Kämpar För Ungdomarna

Det lokala företaget StayCay Service har bestämt sig för att hjälpa ungdomar och unga vuxna. Företaget kan tack vare sin unika position hjälpa med flera av de största utmaningar dagens unga möter. Med sådant som man kan tycka borde vara självklart att alla ska ha tillgång till men som unga utan tidigare erfarenhet och utan referenser ofta har svårt med.

StayCay är ett företag som hjälper dig att hyra eller hyra ut olika fastigheter. Det gör att hus som annars skulle stått tomma stora delar av året kan komma till nytta och ge någon annan en härlig semester med ett bra boende. Husägaren får lite extra pengar från en inkomstkälla som annars bara står och samlar damm och hyresgästen får ett garanterat bra boende och en tydlighet kring uthyrningen som annars kan saknas. 

StayCay Service AB

Det första problemet StayCay bekämpar här på hemmaplan är bostadsbristen och bostadslösheten bland unga. StayCay som jobbar med hyresförmedling kan hjälpa unga hitta boende och para ihop dem med ägare till lämpliga fastigheter. Unga är extremt utsatta på bostadsmarknaden bland annat eftersom de saknar tidigare referenser, som är något man i allt större utsträckning behöver ha, och ofta inte har en helt stabil inkomstkälla. Dessutom har de per definition inte haft så lång tid på sig att stå i bostadskö. Det finns därför ofta inte så många alternativ för unga när de behöver ett boende. Framförallt inte de senaste åren när bostadspriserna har stigit så mycket på kort tid. StayCay hjälper här genom att hyra ut hus som man annars inte skulle tänka på att försöka hyra. Bland annat så har många ett gästhus eller liknande på tomten som inte används och som de är villiga att hyra ut. 

Vejbystrand Gästhus StayCay

Dessutom vill unga ofta ha just hyresfastigheter. Man flyttar mycket på grund av både studier och jobb vilket gör att man vill ha något som är tillfälligt. Men i ett område som Bjäre finns det kanske inte lika mycket hyreslägenheter som det finns i en stad och det gör StayCays insatser ännu viktigare. 

StayCay hjälper också att bygga förtroende mellan fastighetsägare och hyresgäst genom att fastighetsägaren känner sig trygg med att StayCay anser att hyresgästen är lämplig. Det är annars inte säkert att de hade öppnat dörren för unga som de inte litar på kan betala för sig eller ta hand om fastigheten väl. Denna rädsla kan StayCay begränsa med hjälp av depositionsavtal och genom att potentiella kunder alltid intervjuas. 

Många av StayCays unga kunder vill hitta hyresfastighet här eftersom de har fått en arbetsmöjlighet i området. Det är en fördel för hela orten. Att mer pengar tjänas här gör att mer spenderas här i den lokala matbutiken, hos frisören eller på restaurangen. Då kan de anställa fler som själva kommer hit och spenderar pengar. 

Jag tror du börjar se vilken stor hjälp StayCay är för unga vuxna genom att erbjuda dem rätt sorts boende. Men det finns mer. StayCay har bestämt sig för att satsa på att anställa ungdomar och unga vuxna. Den uppkommande sommaren kommer all städning av husen göras av ungdomar i åldrarna 15-17 som sommarjobbar på StayCay. Först får de lära sig hur man gör genom att följa Maija Rampe, företagets ägare och den som påbörjade den här insatsen för ungdomar, för att lära sig vad som ska göras. Sedan får de visa att de klarar sig själva fast under uppsikt och nu kommer de kunna ta hand om all städning. 

StayCay crew

Sommarjobb är extremt viktig erfarenhet. Många kallar det för en språngbräda ut i arbetslivet. Nationalekonomen Dagmar Müller visar i en ny studie som presenteras i SNS Analys ”Från skola till arbete – vikten av kontakter” att de som sommarjobbat på en arbetsplats som lades ner när de jobbade där senare både har svårare att hålla ett jobb och har lägre inkomster jämfört med de som sommarjobbat som vanligt. Sommarjobb hos StayCay lär om hygien och hur man håller ett hus i bra form, hur man beter sig mot kollegor, hur man tar emot gäster, förhåller sig till sitt schema, ansöker om ledighet, håller löneförhandling och mycket mer. 

Det är också en möjlighet för ungdomarna att tjäna sina första riktiga pengar. Det gör att de själva kan köpa det de behöver eller vill ha. Självständigheten och erfarenheten i att hushålla med pengar är något av det viktigaste man som ung kan lära sig och det är ännu bättre när pengarna är egentjänade för då lär man allt arbete som krävs och hur de inte bör slösas. Det är också ett perfekt sommarjobb eftersom de flesta av uthyrningarna görs just på sommaren och det då det är som mest arbete att få gjort.

Ibland tar det tid att få sitt drömjobb

StayCay har också hjälpt genom att anställa när utbildningen är slutförd men man ändån inte fått jobb. Detta är ett tilltagande problem i vårt samhälle men icke desto mindre något som StayCay vill bekämpa. Detta görs genom att StayCay kan erbjuda ett tillfälligt första jobb vilket sedan gör att man har erfarenhet och en referens. Ett tillfälle att få lära sig person till person av en äldre mentor är en otrolig möjlighet. Att få ansvar och en referens att använda sig av i framtiden kan bli ovärderligt och en stabil inkomstkälla tills vidare är mycket välkommet.

Denna artikel har handlat både om några av nutida ungdomars största utmaningar och hur ett litet lokalt företag har bestämt sig för att hjälpa. Detta är inget som är unikt för StayCay. Många småföretag gör liknande insatser vilket är en av många anledningar till att de är så viktiga. De bannar vägen för de unga och för framtiden. För att sträcka ut en hand till de som behöver de, för att ge dem ansvar och för att se dem växa sig starka och självständiga. För det är ju ungdomarna som kommer att ta över den här världen och att satsa på dem är att satsa på framtiden.

StayCay Service… att satsa på framtiden – av Augusta Rampe

Byt ut semestern mot en hemester

Att åka på en hemester innebär att man tar semester utan att åka någonstans. Om det innebär att man stannar i Sverige eller rentav stannar hemma kan variera men det är ett helt nytt sätt att resa och ett som säkert kommer bli mer och mer relevant i framtiden. Enligt en studie från Ticket och Sifo som gjordes 2017, åker 58% av svenskar utomlands minst en gång om året och var femte svensk har varit i över 20 länder. Enligt naturskyddsföreningen står flyget för cirka en tiondel av alla våra totala utsläpp i Sverige. För att minska klimatförändringar måste vi snabbt sluta flyga så mycket som vi gör. För alla er som vill ta en paus från vardagen men som ändån vill vara klimatvänliga presenterar jag hemestern.

För alla er som vill ta en paus från vardagen

En stor fördel med att hemestra som man kanske inte tänker på är att man stöttar sina lokala företag. En fördel med detta är att de små lokala företagen som du kan stötta medför många jobb och nya idéer till ditt närområde. Små lokala företag är det som driver samhället du bor i på många olika sätt som att sponsra din lokala idrottsförening och ge sommarjobb till dig eller dina klasskamrater. I Sverige har vi svårare och svårare att generera nya stora och framgångsrika svenska företag eftersom våra företag har så stora delar av sin verksamhet utomlands. Det är dåligt för alla parter och bidrar till dåliga arbetsvillkor i världen. Detta kan man motverka genom att stötta de små lokala företagen som finns i din omgivning så att de får möjlighet att expandera och hjälpa att driva vårt samhälle in i framtiden.

Små lokala företag är det som driver samhället.

Detta är också en semester som inte kostar dig lika mycket pengar. Det är ett bra alternativ för till exempel barnfamiljer eller familjer med lite mindre inkomst men det är inte bara ett bra alternativ för dem. Genom att ta en sådan här semester kan man också minska obehaget för folk som inte har möjligheten. Tänk om det inte var normalt att kunna åka utomlands två till tre gånger per år? Då skulle det inte vara konstigt eller skämmigt att inte ha råd. Min vision är att man i vårt samhälle inte ska vara tvungen att spendera pengar för att vara normal. 

Det är ett bra alternativ för till exempel barnfamiljer.

Jag vet att många kanske tänker att det inte är samma sak att vara hemma på semestern. En stor del av resandet är faktiskt att träffa nya människor och uppleva nya kulturer. Det är sant att man inte kan göra detta i samma utsträckning om man inte lämnar landet. Men är det inte viktigare att man skapar starka band med folk som kan vara där för en och skaffar vänner som man faktiskt träffar? Om du tycker lokalbefolkningen på Mallorca är trevlig kanske inte spelar så stor roll för du kommer troligtvis aldrig träffa dem igen. Men om du spenderar din semester med vänner och kanske ännu viktigare familj så förstärker du band som kommer finnas kvar för livet. 

Det är ett recept till lycka när du spenderar din semester med vänner och familj och förstärker band som kommer finnas kvar för livet.

Kulturen är en lite annan grej och det är sant att man inte kommer få uppleva andra kulturer på samma sätt. Men jag tror att hela poängen med att göra det är att se hur levnadsvillkoren är olika för olika personer. Det är viktigt för att kunna få en bredare syn på världen och kunna sympatisera med andra människor. Men du behöver inte åka till ett annat land för att träffa folk som är utanför din personliga bubbla. Det räcker att du vänder dig om där du sitter på stranden och börjar prata med din granne. Chanser är stora att ni kommer ha ganska olika bakgrunder och syner på livet och så kan du skapa nya vänner.

Det är viktigt för att kunna få en bredare syn på världen.

Vi vet alla här hur dåligt flygresor och resor överlag påverkar miljön. Men alla här kanske inte inser hur mycket du kommer behöva ändra på ditt sätt att leva för att få den här trenden att vända. Det krävs förändring vare sig man vill det eller inte och detta är en perfekt möjlighet att bidra till förändringen utan att offra något som är viktigt på riktigt. På det här sättet så kan du göra din del i att rädda vår planet men ändån få ut allt som du skulle kunna önska dig av en semester och mer. Det finns så mycket att göra och allt kan du nå genom att cykla, gå och åka lokaltrafik. Så gör din del och förändra ditt beteende så att vi alla kan ha en framtid att se fram emot och börja med att skippa den där flygresan och ta en underbar lokal hemester istället.

Det finns så mycket att göra och allt kan du nå genom att cykla, gå och åka lokaltrafik.

Framtiden närmar sig och vi måste vara redo för den. Du måste vara öppen för förändring och vi måste alla se till att vi satsar på det som spelar störst roll i våra liv. Med en hemester kan man spendera värdefull tid med sin familj och skapa underbara minnen utan att sätta press på andra så att de skadar miljön genom att spendera pengar på onödiga saker och flygresor. Så här skapar vi framtiden!

Så här skapar vi framtiden!

Review of golf courses around Båstad and Ängelholm

Dear visiters and golf lovers,

Below you will find a reivew of the golf courses around our StayCay Rental in Skälderviken (North West Skåne). The review was done by our guest Caroline Halbrehder and her group of firends. They spent 7 days at our StayCay Rental Vindåsen. Lovely guest. Thank you for sharing this information.

Did you find this information helpful? Do you have guset tips you would like to share? Send and email to maija@staycay.se

Stay well – StayCay like a local.

 

Horse People

The day was perfect. Darling Stella was happy to be spending the summer day with her young rider.

Horses have been apart of my life before I was born and will probably live on long after my time, not only through photographs, stories, or memories but through life values. I was born into the horse life, my father taught me that horses are a great escape and my childhood was sheltered under the family hobby, Harness racing. I could always be found talking with the old-timers at the races and introduced myself by my track name ‘Maija McGee’.

Malin’s pony Marshal checking in to see everything is ok.

The family hobby gave me strength, physically and mentally, to think and act outside the box. When I was 10 years old, I turned a ‘mountain’ into money and helped the local greenhouse/gardens by supplying all-natural eco-fertilizer to their rose bushes. The roses soon became the talk of the town and everyone wanted to take their wedding photos in the garden. Easily amused, I thought this very interesting and concluded that one person’s undesirables could be someone else’s gold.

At an early age, I was on my way to starting my own business. Sadly, I was unable to lobby for help. I could not convince my sisters or friends that my business was a good employment opportunity and I soon surrendered to the fact that I did not have enough labor to keep up with the never-ending supply and strong demand.

Stella moves from a quick walking gate to a gallop.

A slight movement can have a big reaction.

Horses have also taught me about subtlety. A slight change in the air or touch can send a signal that will trigger a big reaction. Horse people often have an ability to feel a given situation, take note of changes in behavior or intentions of those nearby and make a quick assessment of the situation as safe, dangerous, uninteresting or a chance to help.

I say that horses will probably be a part of my life long after my time because my children, especially my youngest daughter, has been bitten by the horse bug and has started riding lessons with an amazing teacher. Small groups (maximum six children) per horse camp with emphasis on learning subtlety. How the rider should only need to think ‘gallup’ as a signal for the horse to respond (a little help with balance and a squeeze is also a good signal: Hint: bareback).

In a soft and stalwart tone, Malin instructs her riders and shares her knowledge with her students.

The camps are located in our amazing countryside (på Bjäre) in Southern Sweden at Malin’s ideal farm. It is near rolling hills, deep woods, and long sandy beaches (see pictures below). The kids will even have a chance to taste the homegrown vegetables and maybe they will be inspired, like I was, to start a business…

English charm in the Swedish county.

Cows enjoy the sun in the hillside pasture on the farm.

Seeing things from different angels adds spice to life.

Small groups (6 students) allows the teacher time with each rider and their horse.

Malin also offers one-on-one lessons for new riders.

If you are in the area and have the opportunity or desire to share with children horse values such as; responsibility, respect, safety, and joy, I can highly recommend Malin and her fine ponies at Kvinnaböske Ridskola. I would be happy to help you and your family find lodging in one of our fine StayCay Rentals. There is still some opening available at the riding camp and places nearby to stay in June, July and August – 2017. Contact respective businesses soon as space is limited – Malin for riding camp and Maija for home rental.

Notice: I (Maija) offer 1000:- SEK discount on a home rental when booking a weekly rental through this post – please share via social media and tag a horse lover that might be interested in visiting us this summer.

Horse people events in the area this summer

My personal MN horse collage – where it all began.

Horse people events in the area this summer

Riding camps 13 June – 2 August: Kvinnaböske Ridskola as discussed in the post above. Perfect opportunity for kids to gain a good base knowledge, love, and respect for horses. See schedule for more information.

16th – 18th June 2017: National & International Horse Trials (Eventing) in Össjö outside of Ängelholm (week 24). An exciting opportunity for the entire family to see top class horse trials in Southern Sweden. Horse trials is an ‘all-around’ combination competition where riders compete in dressage, cross-country and show jumping. More information at Össjo Hästsällskåp .

StayCay Rental has an apartment for rent in nearby Munka Ljungby. A well planned two-story ‘apartment’ with kitchenette, new bathroom, large balcony and open living and sleeping area. Perfect place to relax after a day at the horse show. Only 10 km from the horse trial competition. We have a larger apartment in beautiful Vejbystrand see www.staycay.se for more information about StayCay Rentals and contact information.

8 – 16 July 2017: Sweden’s largest and most well-known horse festival, often considered to be a ‘lifestyle’ event. Nearly 1000 horses and riders plus 600 staff, participate in this well-organized event. Tickets are expensive and often sell quickly. More information at Falsterbo Horse Show.

Båstad Horse Show 2017 (?): I am hoping that, for the third year, Båstad’s Riding Club (Båstad Ridklubb) will arrange Båstad’s Horse Show. Last year nearly 500 riders took part in this horse and pony competition in dressage and jumping. More information about 2016 can be found at their Facebook page Båstad Horse Show.

When we travel we look for an opportunity to spend time with horses. These darling ’wild’ horses are from Vieques, Puerto Rico.

Wishing you a happy summer, safe travels and I hope you have a chance to spend it with a fellow horse person and many loved horses and ponies.

Warm regards,

StayCay Maija

Tennis in Sweden

In beautiful Båstad you can enjoy high standards and quality time on the beach, in the woods or on the town.

Skistar Swedish Open & Ericsson Open

An unforgettable opportunity to see tennis with world class contenders in beautiful Båstad Sweden.  Previous Erickson Open participants include; Serena Williams, Mona Barthel, Johanna Larsson and Chanelle Sheepers.

Interested in renting a home during tennis week? Make it a staycation: book with StayCay Rental

16 – 23 July: Skistar Swedish Open
23 – 30 July: Ericssonopen

See you in Båstad – Sweden

Thursdays in Rammsjö Hamn

Dancing in the rain with Hallavara Stompers at our 40’s party.

Rammsjö Hamn is an picturesque harbor located in Southern Sweden (på Bjäre). Visit this unique place by boat, bike or hiking and you will understand the charm. If you are lucky the little restaurant will be open and serving good eco friendly, locally produces eats. If you are extra lucky you might get to hear some great live music – 2016’s Thursdays were filled with good jazz music (so good I had to invite Hallavar Stompers home to play at our 40s garden party).

 

 

Hope to see you in 2017 enjoying this jewel of a place.

Harbor hopping in picture perfect Skälderviken Sweden