Byt ut semestern mot en hemester

Att åka på en hemester innebär att man tar semester utan att åka någonstans. Om det innebär att man stannar i Sverige eller rentav stannar hemma kan variera men det är ett helt nytt sätt att resa och ett som säkert kommer bli mer och mer relevant i framtiden. Enligt en studie från Ticket och Sifo som gjordes 2017, åker 58% av svenskar utomlands minst en gång om året och var femte svensk har varit i över 20 länder. Enligt naturskyddsföreningen står flyget för cirka en tiondel av alla våra totala utsläpp i Sverige. För att minska klimatförändringar måste vi snabbt sluta flyga så mycket som vi gör. För alla er som vill ta en paus från vardagen men som ändån vill vara klimatvänliga presenterar jag hemestern.

För alla er som vill ta en paus från vardagen

En stor fördel med att hemestra som man kanske inte tänker på är att man stöttar sina lokala företag. En fördel med detta är att de små lokala företagen som du kan stötta medför många jobb och nya idéer till ditt närområde. Små lokala företag är det som driver samhället du bor i på många olika sätt som att sponsra din lokala idrottsförening och ge sommarjobb till dig eller dina klasskamrater. I Sverige har vi svårare och svårare att generera nya stora och framgångsrika svenska företag eftersom våra företag har så stora delar av sin verksamhet utomlands. Det är dåligt för alla parter och bidrar till dåliga arbetsvillkor i världen. Detta kan man motverka genom att stötta de små lokala företagen som finns i din omgivning så att de får möjlighet att expandera och hjälpa att driva vårt samhälle in i framtiden.

Små lokala företag är det som driver samhället.

Detta är också en semester som inte kostar dig lika mycket pengar. Det är ett bra alternativ för till exempel barnfamiljer eller familjer med lite mindre inkomst men det är inte bara ett bra alternativ för dem. Genom att ta en sådan här semester kan man också minska obehaget för folk som inte har möjligheten. Tänk om det inte var normalt att kunna åka utomlands två till tre gånger per år? Då skulle det inte vara konstigt eller skämmigt att inte ha råd. Min vision är att man i vårt samhälle inte ska vara tvungen att spendera pengar för att vara normal. 

Det är ett bra alternativ för till exempel barnfamiljer.

Jag vet att många kanske tänker att det inte är samma sak att vara hemma på semestern. En stor del av resandet är faktiskt att träffa nya människor och uppleva nya kulturer. Det är sant att man inte kan göra detta i samma utsträckning om man inte lämnar landet. Men är det inte viktigare att man skapar starka band med folk som kan vara där för en och skaffar vänner som man faktiskt träffar? Om du tycker lokalbefolkningen på Mallorca är trevlig kanske inte spelar så stor roll för du kommer troligtvis aldrig träffa dem igen. Men om du spenderar din semester med vänner och kanske ännu viktigare familj så förstärker du band som kommer finnas kvar för livet. 

Det är ett recept till lycka när du spenderar din semester med vänner och familj och förstärker band som kommer finnas kvar för livet.

Kulturen är en lite annan grej och det är sant att man inte kommer få uppleva andra kulturer på samma sätt. Men jag tror att hela poängen med att göra det är att se hur levnadsvillkoren är olika för olika personer. Det är viktigt för att kunna få en bredare syn på världen och kunna sympatisera med andra människor. Men du behöver inte åka till ett annat land för att träffa folk som är utanför din personliga bubbla. Det räcker att du vänder dig om där du sitter på stranden och börjar prata med din granne. Chanser är stora att ni kommer ha ganska olika bakgrunder och syner på livet och så kan du skapa nya vänner.

Det är viktigt för att kunna få en bredare syn på världen.

Vi vet alla här hur dåligt flygresor och resor överlag påverkar miljön. Men alla här kanske inte inser hur mycket du kommer behöva ändra på ditt sätt att leva för att få den här trenden att vända. Det krävs förändring vare sig man vill det eller inte och detta är en perfekt möjlighet att bidra till förändringen utan att offra något som är viktigt på riktigt. På det här sättet så kan du göra din del i att rädda vår planet men ändån få ut allt som du skulle kunna önska dig av en semester och mer. Det finns så mycket att göra och allt kan du nå genom att cykla, gå och åka lokaltrafik. Så gör din del och förändra ditt beteende så att vi alla kan ha en framtid att se fram emot och börja med att skippa den där flygresan och ta en underbar lokal hemester istället.

Det finns så mycket att göra och allt kan du nå genom att cykla, gå och åka lokaltrafik.

Framtiden närmar sig och vi måste vara redo för den. Du måste vara öppen för förändring och vi måste alla se till att vi satsar på det som spelar störst roll i våra liv. Med en hemester kan man spendera värdefull tid med sin familj och skapa underbara minnen utan att sätta press på andra så att de skadar miljön genom att spendera pengar på onödiga saker och flygresor. Så här skapar vi framtiden!

Så här skapar vi framtiden!