En perfekt StayCay vecka i Vejbystrand

Nu när pandemin är över så har jag kunna föreställa mig en perfekt vecka i Vejbystrand. Nedan skriver jag en dröm dagbok för alla Ni som längtar efter sommar och Bjäre.

Jag går och drömmer….

Måndag

Jag hade absolut gå på den smakvandringen i Vejby, det hade varit väldigt kul att få uppleva alla de nya smaker jag aldrig har fått uppleva. Det blir nästan en heldag att få en chans av att njuta av naturen. En kamera hade jag tagit med mig för att ha som fina minnen av denna dag.

Vejbystrand Flora StayCay

Tisdag

Idag hade jag velat åka ner till hembyggsparken och tittat på alla djuren och sedan hade jag gjort något nervkittlande, klättrat i UpZone. Jag hade sedan hämtat en matlåda från CooksOrganics, ett litet lokalt företag i Vejby som odlar grönsaker ekologiskt. Det är de tredje året de har gjort matlådor! När man öppnar den får man en chock. Det är det finns 6 olika sorters grönsaker! Och innehållet är nästan helt säsongsbaserat. Innan mamma hade kommit hem hade jag gjort en riktig fin vegetarisk middag. Mamma hade älskat det, hon blir så överraskad och glad när man gör sådant.

En matlåda från CooksOrganics.

Onsdag

Hade jag självklart börjat med att åka ner till stranden och kollar på Marley on the Beach. Jag hade fiskat krabbor, badat och ätit mycket glass. Och om jag hade haft tid så hade jag och mina vänner tagit bussen ner till Vattnets hus i Ängelholm och lekt i rutschbanorna och hoppat från det fem meter höga hopptornet.

Marley on the Beach, alltid på stranden vid Vejbystrands hamn.

Torsdag

Jag hade gått upp tidigt på morgonen och tagit mig ett dopp i havet och en glass på vägen hem. Sedan är det bara att ta bussen med mamma ner till Ängelholm för att fika, shoppa kläder och kanske köpa sig lite godis också. Fikan hade jag tagit på ett mysigt ställe som heter Sjöholms. Otroligt mysigt och väldigt goda bakesler och pajer

Badet i Vejbystrands hamn ”Livsnjutarens pärla”

Fredag

Den bästa dagen på veckan, nu ska jag slappa och ta det lugnt och få vara i Vejby. Jag har hört att biblioteket är väldigt mysigt ställe, där hade jag lånat en bok och gått ner på stranden igen. Jag hade spenderat mycket tid på stranden med mina kompisar och fixat några TikTok videor.

Biblioteket i Vejbystrand är ett väldigt mysigt ställe

Lördag

En dag som är perfekt för att åka och utforska Magnarp! Det hade börjat med en utflykt till fårahagen med får och getter. Om man har tur kan man till och med klappa fåren. Just det, man får ju inte glömma Magnarps hamn, en av dem trevligaste jag sett på länge. I hamnen kan man hoppa från bryggan, sola på gräset men också i sanden, det finns även en blå flotte man skulle kunna simma ut till. Om man vill så kan man dyka och och leta efter krabbor men också bara för att se undervattens livet.

Magnarps hamn där man hittar Magnarps Strand StayCay

Söndag

Gå upp på morgonen och sen är det bara ner till italienska ängen och ta ett litet snabbt träningspass med Friskis och Svettis. Där kanske man också kan träffa några av sina vänner och umgås senare. Vi ses senare på pizzerian i Vejby och käkat varsin pizza och prata lite om vad vi har haft för och sådant innan vi går hem.

Så detta hade nog varit min perfekta vecka i Vejbystrand.